Heikkouksia työhaastatteluun

Heikkouksia työhaastatteluun voi olla vaikea keksiä. Tämän artikkelin avulla pystyt etukäteen valmistautumaan jos työhaastattelussa sinulta kysytään tätä kuumottavaa kysymystä. 8 erinomaista vastausta työhaastatteluun.

8 kpl heikkouksia työhaastatteluun

1. Joskus minulla on vaikeuksia päästää irti projektista

“Joskus kun käytän paljon aikaa ja energiaa projektiin on välillä vaikea tunnustaa, että projekti on valmis. Välillä tuntuu, että parantamisen varaa löytyy aina ja saatan olla joskus liian itsekriittinen. Viime hetken pienet parannukset ja muutokset voi joskus venyttää dead linea.

Toisaalta pienet parannukset ja viime hetken muutokset on usein vähentäneet korjauksen tarpeita jälkeenpäin. Mielestäni se on myös parantanut asiakastyytyväisyyttä, koska asiakas saa viimeistellyn tuotteen.”

2. Stressaannun jos projekti venyy yli Deadlinen

Vaikka stressaantuminen deadlinen venymisestä voidaan arvioida heikkoukseksi, se voi olla myös vahvuus. Työnantajat arvostavat sitä jos yrität kaikkesi pysyäksesi annetuissa määräajoissa.

Jo käytät tätä heikkoutta työhaastattelussa varmista, että muotoilet vastauksen niin, että heikkous vaikuttaa vahvuudelta.

Esimerkiksi “Suurin heikkouteni on se, että stressaannun kun projektit venyy yli deadlinejen. Tätä välttääkseni koetan olla proaktiivinen ja huomioida nopeasti asiat, jotka mahdollisesti viivästyttävät turhaan projektia. “

3. Voisin tarvita enemmän kokemusta …

Jokaisella on taitoja jotka vaatisivat hiomista ja kokemusta. Kannattaa siis tarkentaa tätä väittämää jollain tietyllä asialla.

Esimerkiksi

 • Kommunikoinnissa alaisten kanssa
 • Kirjoittamisesta
 • Tiimin vetämisessä
 • Analytiikan lukemisessa
 • Työtehtävien delegoimisessa
 • Rakentavan kritiikin antamisessa
 • Jossain tietyssä ohjelmistossa kuten esimerkiksi: Photoshop, Git tai vaikka MacOS

Varmista, että et kuitenkaan sano tarvitsevasi enemmän kokemusta jostain asiasta, joka on kriittinen työtehtävän kannalta.

4. Minulla on joskus vaikeuksia pyytää apua

Avun pyytäminen on tärkeä kyky ihan missä tahansa työpaikassa.

On tärkeää hyödyntää muiden kokemusta asioissa, joissa et itse ole kokenut. On myös hyvä keventää omaa työtaakkaa jos olet ottanut enemmän hommia kuin mitä on mahdollista suorittaa.

Voit käyttää tätä heikkoutta hyödyksesi työhaussa esimerkiksi tällä tavalla:

Koska työskentelen yleensä itsenäisesti, minulle voi joskus olla vaikeaa pyytää apua silloin kun sitä tarvitsen. Olen oppinut, että on paljon helpompaa sekä minulle, että työnantajalleni että jaan työtaakkaani ja hyödynnän kollegoitteni kokemusta silloin kun se on tarpeen.

5. Minulla on joskus vaikeuksia tulla toimeen tiettyjen persoonallisuuksien kanssa

Käytä tätä vastausta varoen. Ei ole hyvä asia jos et tule toimeen kaikkien kanssa.

Samaan aikaan kaikilla on kokemusta hankalista henkilöistä. Kukaan ei halua tehdä töitä mulkun kanssa.

Minulla on joskus vaikeuksia tulla toimeen tiettyjen persoonallisuuksien kanssa. Olen itse hyvin pikkutarkka ja minua ärsyttää jos työskentelen tiimissä, jossa joku tekee paljon huolimattomuusvirheitä. Yleensä tässä tilanteessa otan asian esille henkilön kanssa. Se on yleensä auttanut meitä molempia tekemään parempaa yhteistyötä.

6. Vaikeuksia delegoida tehtäviä

Jos työtehtäväsi sisältää alaisia voit käyttää heikkoutena tätä.

Minulla on joskus vaikeuksia delegoida tehtäviäalaisilleni, joita voisin itsekin tehdä. Tiedostan kuitenkin, että managerina aikani kannattaa käyttää tehokkaammin muissa tehtävissä kuin pienten asioiden hoitamisessa.

Vastaus demonstroi kuinka taistelet delegoimisen vaikeuden kanssa, mutta samaan aikaan tiedostat, että pyrit pääseemään asiassa eteenpäin.

7. Pelko puhua yleisölle

Yleisölle puhumisen pelko on ehkä maailman yleisin kammo. Se lähtee pois vain harjoittelemalla. Osoita rekrytoijalle, että olet valmis harjoittelemaan etkä juokse ongelmiasi pakoon.

Minua usein jännittää puhua yleisölle. En välttämättä tarvitse yleisölle puhumisen taitoa työtehtävässäni, mutta tiedostan, että se on erittäin tärkeä taito työelämässä.

Yritän aktiivisesti parantaa yleisölle puhumista ja pelosta eroon pääsemistä heittäytymällä vapaaehtoisesti tilanteisiin, jossa joudun puhumaan isolle yleisölle.

Yllä olevassa esimerkissä vihjaat, että olet valmis tekemään töitä heikkouden muuttamisessa vahvuudeksi.

8. Mikromanageeraus

Jos haet ylemmän tason työpaikkaan, johtajaksi tai manageriksi. Voit käyttää mikromanageerausta heikkoutena.

Älä käytät tätä jos tulet työskentelemään yksin tai alimman tason työntekijänä.

Muita lähteitä ja heikkouksia työhaastatteluun

Lyhyesti muita heikkouksia työhaastatteluun

Heikkoudet lista

Jos yllä olevat ehdotukset eivät olleet mieleisiä sinulle voit ehkä löytää inspiraatiota alla olevista:

 1. Olen kärsimätön
 2. Organisaatiokyvyissäni on parantamisen varaa
 3. Päättämättömyys
 4. Kova itsekritiikki
 5. Puhun liikaa
 6. Vaikeuksia työ-elämä-balanssin kanssa
 7. En ole kovin joustava
 8. Heikko luovuus
 9. Johtajuus
 10. Jokin tietty työpaikassa vaadittava taito
 11. Empatia
 12. Jatkuva oppiminen
 13. En välillä osaa sanoa ”ei”
 14. Yliajatteleminen
 15. Liika varovaisuus
 16. Työskentely tiimissä on vaikeaa
 17. Vastuun jakaminen
 18. Multitasking – monen asian tekeminen samaan aikaan
 19. Erikoinen huumorintaju
 20. Olen ujo
 21. Olen liian kiltti
 22. Sanon asiat joskus liian suoraan

Kumppanin kaupallinen tiedote

Lainaa nopeasti tilille helposti Nordic Bankin lainavertailun kautta. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta ja nopeaa, eikä velvoita ottamaan lainaa. Välitämme hakemuksesi noin 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Saat lainatarjouksia nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja niistä on helppo valita halvin. Voit hyväksyä parhaan lainatarjouksen verkkopankkitunnuksillasi, jonka jälkeen rahat maksetaan nopeasti tilille.