Kuinka kirjoittaa tehokas saatekirje

Kuinka kirjoittaa tehokas saatekirje

Saatekirje on tärkeä osa työnhakuprosessia, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden esitellä itsesi ja kertoa työnantajalle, miksi juuri sinut tulisi valita työpaikkaan. Hyvin kirjoitettu saatekirje voi erottaa sinut muista hakijoista ja auttaa sinua saamaan kutsun työhaastatteluun. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä tehokkaan saatekirjeen kirjoittamiseen.

Ohjeet kuinka kirjoittaa tehokas saatekirje

1. Aloita henkilökohtaisella tervehdyksellä

Aloita saatekirje henkilökohtaisella tervehdyksellä, esimerkiksi ”Hei [saajan nimi]”. Tämä luo läheisemmän ja henkilökohtaisemman tunnelman kirjeeseen.

2. Esittele itsesi ja tarkoituksesi

Kerro lyhyesti kuka olet, mistä tulet ja miksi kirjoitat saatekirjeen. Selitä selkeästi ja tiiviisti, miksi saaja on kiinnostunut juuri sinun viestistäsi.

3. Korosta yhteisiä kiinnostuksen kohteita

Yritä löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita saajan kanssa ja korosta niitä kirjeessäsi. Tämä auttaa luomaan yhteyden ja osoittaa, että olet tehnyt taustatyötä ennen kirjeen kirjoittamista.

4. Kerro mitä haluat saavuttaa

Selitä selkeästi mitä haluat saavuttaa saatekirjeelläsi. Onko tarkoituksesi saada aikaan tapaaminen, pyytää lisätietoja tai kenties tarjota yhteistyömahdollisuutta? Kerro tämä avoimesti ja suoraan.

5. Päätä kirje kiitokseen ja jatkoaskeleisiin

Päätä saatekirje kiitokseen ja kerro mitä seuraavaksi tapahtuu. Voit esimerkiksi kertoa odottavasi innolla saajan vastausta tai ehdottaa seuraavaa tapaamista.

Seuraamalla näitä ohjeita voit kirjoittaa tehokkaan ja vaikuttavan saatekirjeen, joka herättää saajan kiinnostuksen ja toimii haluamallasi tavalla.

Vältettävät virheet saatekirjeen kirjoittamisessa

Saatekirje on tärkeä osa työnhakuprosessia, ja sen avulla voit erottua muista hakijoista. On kuitenkin tärkeää välttää joitakin yleisiä virheitä, jotta saatekirjeesi olisi mahdollisimman tehokas ja vakuuttava.

1. Yleispätevät ja epäspesifit saatekirjeet

Yksi yleisimmistä virheistä on lähettää sama saatekirje jokaiseen työhakemukseen. On tärkeää räätälöidä saatekirje jokaiseen työpaikkaan ja korostaa, miksi juuri sinä olisit sopiva kyseiseen tehtävään.

2. Liian pitkä ja epäselvä teksti

Saatekirjeen tulisi olla tiivis ja selkeä. Vältä liian pitkiä ja monimutkaisia lauseita sekä toista samoja asioita. Pidä saatekirje lyhyenä ja keskity olennaiseen.

3. Puutteellinen osoittaminen ja motivaatio

Älä unohda mainita, miksi olet kiinnostunut kyseisestä työpaikasta ja miksi juuri sinut tulisi valita. Osoita, että olet tehnyt taustatyötä ja ymmärrät yrityksen ja tehtävän vaatimukset.

4. Virheet ja epäammattimainen kieli

Tarkista saatekirje huolellisesti mahdolliset kirjoitusvirheet ja epäselvät ilmaisut. Käytä ammattimaista kieltä ja vältä liiallista slangia tai epämuodollisia ilmaisuja.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit välttää yleisimmät virheet saatekirjeen kirjoittamisessa ja parantaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi työpaikka.

Lisäresurssit: Kuinka kirjoittaa tehokas saatekirje

Jos haluat lukea lisää vinkkejä tehokkaan saatekirjeen kirjoittamiseen, suosittelen tutustumaan seuraaviin resursseihin: