Parhaat tavat valmistautua puhelinhaastatteluun

Parhaat tavat valmistautua puhelinhaastatteluun

Puhelinhaastattelu on yksi yleisimmistä työhaastattelujen muodoista nykypäivänä. Se voi tuntua rennommalta kuin perinteinen kasvokkainen haastattelu, mutta siihen kannattaa silti valmistautua huolellisesti. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat tavat valmistautua puhelinhaastatteluun, jotta voit antaa parhaan mahdollisen ensivaikutelman potentiaaliselle työnantajalle.

Ohjeet kuinka valmistautua puhelinhaastatteluun

1. Valmistaudu etukäteen: Ennen puhelinhaastattelua varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot ja materiaalit saatavilla. Tarkista myös, että puhelimesi on ladattu ja toimii moitteettomasti.

2. Valitse sopiva ympäristö: Varmista, että valitset hiljaisen ja rauhallisen ympäristön puhelinhaastattelua varten. Vältä häiriötekijöitä, kuten taustamelua tai keskeytyksiä.

3. Harjoittele etukäteen: Mieti etukäteen mahdollisia kysymyksiä, joita sinulle saatetaan esittää puhelinhaastattelussa. Harjoittele vastauksia ja varmista, että osaat tiivistää tietosi ja kokemuksesi selkeästi ja napakasti.

4. Ole valmis esittelemään itsesi: Muista esitellä itsesi selkeästi ja ammattimaisesti puhelinhaastattelun alussa. Kerro lyhyesti taustastasi ja miksi olet kiinnostunut kyseisestä työpaikasta.

5. Pidä muistiinpanovälineet saatavilla: Pidä muistiinpanovälineet, kuten kynä ja paperi, saatavilla puhelinhaastattelun aikana. Voit tehdä muistiinpanoja ja kirjata ylös tärkeitä asioita keskustelun aikana.

6. Ole valmis esittämään kysymyksiä: Valmistaudu myös esittämään omia kysymyksiä puhelinhaastattelun aikana. Näin osoitat kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan ja saat lisätietoa mahdollisesta työnantajasta.

7. Kiitä haastattelijaa: Muista kiittää haastattelijaa puhelinhaastattelun päätteeksi. Voit myös kysyä seuraavista vaiheista rekrytointiprosessissa ja milloin voit odottaa kuulevasi heiltä lisää.

Vältettävät virheet puhelinhaastattelussa

Puhelinhaastattelu on yksi yleisimmistä työhaastattelumuodoista nykypäivänä. Vaikka se saattaa tuntua rennommalta kuin perinteinen kasvokkainen haastattelu, on tärkeää muistaa, että se on yhtä tärkeä osa rekrytointiprosessia. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää puhelinhaastattelussa.

1. Huono valmistautuminen

Yksi suurimmista virheistä, jonka voit tehdä puhelinhaastattelussa, on huono valmistautuminen. Vaikka et ole fyysisesti läsnä haastattelussa, on tärkeää varata aikaa valmistautumiseen. Tutustu yritykseen ja tehtävään, mieti etukäteen vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja varmista, että sinulla on rauhallinen ja häiriötön ympäristö haastattelun ajaksi.

2. Epäselvä puhe ja epäasiallinen kielenkäyttö

Puhelinhaastattelussa on erityisen tärkeää pitää puhe selkeänä ja asiallisena. Vältä epäselvää puhetta, puheen katkeilua ja epäasiallista kielenkäyttöä. Pidä puheesi rauhallisena ja selkeänä, ja vältä käyttämästä liikaa ammattisanastoa tai slangia.

3. Epäaktiivinen kuuntelu

Yksi yleisimmistä virheistä puhelinhaastattelussa on epäaktiivinen kuuntelu. Vaikka et näe haastattelijaa kasvotusten, on tärkeää osoittaa kiinnostusta ja aktiivista kuuntelua. Varmista, että kuuntelet tarkasti kysymykset ja vastaat niihin selkeästi ja asiallisesti.

4. Pitkät ja epäselvät vastaukset

Vältä antamasta liian pitkiä ja epäselviä vastauksia puhelinhaastattelussa. Pyri antamaan selkeä ja tiivis vastaus kysymykseen, ja tarvittaessa voit pyytää lisäaikaa miettiäksesi vastausta. Muista myös esittää omia kysymyksiä haastattelijalle, jotta voit selvittää lisätietoja tehtävästä ja yrityksestä.

Näitä virheitä välttämällä voit parantaa mahdollisuuksiasi onnistua puhelinhaastattelussa ja edetä seuraavaan vaiheeseen rekrytointiprosessissa. Muista myös olla oma itsesi ja luottaa omiin vahvuuksiisi!

Lisäresurssit Parhaat tavat valmistautua puhelinhaastatteluun

Jos haluat lukea lisää vinkkejä puhelinhaastatteluun valmistautumisesta, suosittelemme tutustumaan seuraaviin resursseihin: